JOSEPH – GOOD LUCK, KID

In tegenstelling tot wat je zou vermoeden bij het horen van de naam ‘Joseph’ gaat het hier niet om één of andere kerel, maar wel om drie mooie zussen die samen een folk- en popgroep onder deze van hun grootvader afkomstige naam hebben gevormd. Natalie en haar tweelingzussen Allison en Meegan Closner uit Portland, Oregon begonnen in 2014 aan hun muzikale carrière via de release van een in eigen beheer opgenomen plaatje dat “Native Dreamer Kin” als titel droeg.

Ze werden daarna al snel ontdekt door de betere platenfirma’s en het was ‘ATO Records’ dat er in slaagde om de drie dames naar hun label te halen om er een eerste studioalbum op te nemen. Dat werd “I’m Alone, No You’re Not” dat in 2016 meteen indruk wist te maken dankzij indrukwekkende songs die de dames zelf hadden gecomponeerd. De eerste single “White Flag” uit die plaat stootte helemaal door naar de top van de hitljsten en het album werd veelvuldig gekocht.

Daarmee waren de verwachtingen in verband met een opvolger natuurlijk zeer hoog gespannen. De zeven nummers tellende ep “Stay Awake” die in 2017 uitkwam bleef vrij onopgemerkt en zorgde voor de eerste twijfels over de muzikale toekomst van ‘Joseph’. Of dat terecht was kunnen we nu zelf vaststellen, want de tweede volwaardige studioplaat van het trio zal midden september op de markt gaan komen onder de titel “Good Luck, Kid”.

Daarop staan dertien nieuwe nummers waaronder de albumtiteltrack en de eerste single “Fighter” die u op de bijgaande audiovideo kunt beluisteren. Natalie speelt op akoestische gitaar, Allison op keyboards en Meegan zorgt voor percussiewerk bij hun optredens, terwijl ze alle drie het harmonieuze zangwerk voor hun rekening nemen. Waar de van zijn werk met de zingende Zweedse zussen van ‘First Aid Kit’ gekende Mike Mogis van ‘Bright Eyes’ nog de producer was van hun eerste plaat, werd deze keer geopteerd voor Christian ‘Leggy’ Langdon om het opnamewerk van het nieuwe album te coördineren.

Het centrale thema van de songs op “Good Luck, Kid” is hoe iedereen het heft in eigen handen moet nemen om zijn of haar dromen en ambities te realizeren. In vergelijking met de dromerige liedjes op het vorige album “I’m Alone, No You’re Not” krijgen we op deze plaat meer dynamische en wat meer door gitaren ondersteunde, breder georkestreerde nummers te horen. Zo zijn “Green Eyes” en “Half Truths” moderne poprocksongs en ook “In My Head” en “Without You” drijven op een stevige drumbeat. De emotievolle ballads die ‘Joseph’ brengt op deze nieuwe plaat zijn “Revolving Door”, “Presence”, “Side Effects”, “Enough In Your Eyes” en de prachtige slotsong “Room For You”.

De drie dames komen hun nieuwe plaat in november in de Benelux voorstellen tijdens drie optredens, waarvan ééntje in Antwerpen zal plaatsvinden en twee in Groningen en Amsterdam. Of ‘Joseph’ er zal in slagen om met “Good Luck, Kid” het succes van hun eerste album te evenaren zal de toekomst moeten uitwijzen. Wij denken alvast dat er weer voldoende hitpotentieel zit in enkele nummers uit deze nieuwe plaat.

(valsam)

 

1 november 2019: Arenberg, Antwerpen, BE
2 november 2019: Take Root Festival, Groningen, NL
3 november 2019: Paradiso Tuinzaal, Amsterdam, NL

 


Artiest info
Website  
 

Label: ATO Records

distr.: PIAS

video